Sahranjen Žarko Laušević: Glumci nosili crvene i bele ruže koje imaju posebnu simboliku FOTO

Izvor: B92, 20.Nov.2023, 16:27

Sahranjen Žarko Laušević: Glumci nosili crvene i bele ruže koje imaju posebnu simboliku FOTO

Glumac Žarko Laušević kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu.

Porodica, kolege i prijatelji okupili su se kako bi mu odali poslednju počast.

Sahrani su prisustvovali Marija Vicković, Radoš Bajić, Andrija Milošević, Nedeljko Bajić, Viktor Savić, Olivera Viktorović, Jana Bjelica, Nemanja Bjelica, Miki Manojlović, Nebojša Dugalić, Vesna Trivalić, Irfan Mensur, Milan Marić, Petar Benčina, Vesna Čipčić, Branka Petrić, Siniša Kovačević, Ljiljana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blagojević, Dragan Bjelogrlić, Slobodan Ninković, Nela Mihajlović, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Dejan Lutkić...

Laušević je na večni počinak ispraćen uz govor kolege Nebojše Dugalića, ali i uz pesmu iz "Sivog doma" "Sve što želim u ovom trenutku":

"Sve što želim u ovom trenutku idi, idi iz života moga, srce mi je izgorelo moje, a duša je ostala bez svoga. Ne, neću plakati, srce mi je puno radosti. Veselo mi s tobom nekad beše, al kad je sa neba zvezda pala, sad mi osta samo bleda slika što mi tvoja sestra jednom dala."

Glumci su za svog velikog prijatelja i kolegu nosili bele i crvene ruže. Mnogi misle da je to simbolika za njegovu ulogu Petra u filmu "Oficir sa ružom" u kojem je uvek nosio dve ruže, jednu za Ljiljanu, drugu za Matildu. Za tu ulogu, Laušević je dobio Zlatnu arenu u Puli 1987. godine.

Podsetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra nakon teške i kraće bolesti. Imao je 63 godine.

Komemoracija povodom smrti Lauševića upriličena je danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, kada su se dirljivim govorima od njega oprostile mnoge kolege.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dragan Bjelogrlić,   Sloboda Mićalović

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.