RTS potpisao sporazum za novu TV seriju Senke Balkana

Izvor: Press, 22.Jan.2016, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS potpisao sporazum za novu TV seriju "Senke Balkana"

Radio-televizija Srbije potpisala je danas sporazum o saradnji sa Draganom Bjelogrlićem, kreatorom nove igrane TV serije "Senke Balkana", koja će se emitovati na RTS-u, saopšteno je danas iz te kuće.
Foto:Tanjug
Scenaristi serije su Dejan Stojiljković, Stevan Koprivica i Srđan Dragojević, a žanrovski, serija "Senke Balkana" je mistični triler u epohi.
"Reč je o žanru policijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << trilera i jednom intenzivnom periodu u kojem se dva inspektora beogradske policije suočavaju sa nizom ubistava koja su izvršena na ritualan način i tako bivaju uvučeni u vrtlog čudnih događaja gde su umešani visoka politika, kriminal, terorizam, strane obaveštajne službe", ističe autor Dragan Bjelogrlić.
Radnja serije smeštena je u drugu polovinu dvadesetih godina prošlog veka, u 1928. godinu, krizni period između "ubistva u skupštini" i uvođenja "šestojanuarske diktature". 
Turbulentni političko-društveni život, niz ritualnih nerazjašnjenih ubistava, delovanja najrazličitijih organizacija iz zemlje i inostranstva, samo su deo onoga čime će se serija baviti.
"To je vreme koje je nostalgično za Beograd, vreme prosperiteta između dva svetska rata, ali je i vreme koje je sa sobom nosilo i mnoge izazove - velike sile su sukobljavale svoje politike na ovom području, tu su se pojavljivali različiti strani agenti, zatim Beli Rusi, tu su i začeci nacističkih tajnih udruženja, ali i srpska policija", objašnjava Marko Novaković, urednik serije.
"Senke Balkana", u uzbudljivoj triler naraciji, prepunoj obrta i do sada nepoznatih istorijskih dogadaja, oslikava Evropu u predvorje događaja koji će obeležiti 20 vek. 
Radnja serije se odigrava pretežno u Beogradu, neuralgičnoj tački i mestu u kojoj su se uvek ukrštali i sukobljavali najrazličitiji svetski interesi, ali i u Sankt Peterburgu, Beču, Zagrebu, Bledu, Dubrovniku i u Makedoniji. 
Glumački ansambl biće sastavljen od glumaca iz Srbije, Rusije, čitavog regiona, Bugarske i Austrije.
"Senke Balkana" imaće 11. epizoda, a emitovanje se očekuje na proleće 2017. godine.
Pogledaj vesti o: Dragan Bjelogrlić

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.