O ovom potezu srpskog glumca danas bruji cela zemlja

Izvor: BKTV News, 25.Dec.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ovom potezu srpskog glumca danas bruji cela zemlja

Sprečio veliku tragediju.

Dečaku Lavu Tomiću (11) u pomoć je danas pritekao poznati glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić kada mu je staklo s ulaznih vrata u zgradu preseklo arteriju na ruci.

Naime, dečak je s bratom blizancem Vanjom krenuo u školu, a zaključavajući vrata posekao je ruku na nezgodno mestu i krv nije mogla da se zaustavi.

Kako je ispričao Vanja, čuo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ga brat doziva, a kad se okrenuo ugledao je Lava krvavog. Vanja je odmah pomogao bratu tako što je pritisao ruku iznad rane,a njih dvojica su požurili u obližnjih kafić da potraže pomoć.

Dečacima je najpre pomogla njihova bivša učiteljica Jelena Nikolić, koja je rekla da su Lava uneli u kafić, prenosi "Blic".

"Ženi koja se predstavila kao doktorka dala sam svoj šal da ga njime podveže ispod ramena. Rekla mi je da ne dozvolim zaspi. Dete me je slušalo, reagovalo na moj glas. Užasno mnogo krvi je prskalo na sve strane", ispričala je učiteljica Jelena.

Hitna pomoć, zbog gužve nije uspevala da se probije do kafića u Ulici Svetozara Markovića, pa je učiteljica izašla ispred kafića gde je stajao Vanja i plakao.

"Rekao mi je da će mu brat umreti. Okrenula sam se i videla da na vratima kafića stoje glumci Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić. Istog trena izašla je i doktorka sa Lavom i rekla da više nema vremena", priča Jelena i nastavlja:

"Dragan je rekao: "Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dete gubimo“. U automobil su ušli Lav, lekarka, neka žena i on", ispričala je učiteljica koja je ostala s glumcem Gordanom Kičićem, da uteši Vanju.

Majka Vesna, potpuno izbezumljena, već je bila kod Cvetnog trga kada su se glumčeva kola zaustavila ispred nje.

"Videla sam moje dete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u vazduhu, stiskajući je svom snagom. Lav je polako padao u neku vrstu delirijuma. Bjelogrlić nas je vozio u Tiršovu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka. Kada smo tamo stigli, izleteo je iz auta, upao na šalter i rekao: "Morate ovo dete odmah da ga pogledate“. Pogledom mi je poručio "Ja ne znam kako više da pomognem, recite mi kako još da vam pomognem“. Ne mogu to da vam objasnim", objasnila je Vesna za "Blic".

Majka dodaje da osoblje u Tiršovoj brzo reagovalo, i da je dečak odmah bio u sali.

"Rasekao je arteriju od lakta do šake leve ruke, sve do kosti, već mu je pomodrela ruka. Lekar nam je rekao da je samo još pet minuta proteklo on ne bi preživeo. Izgubio je previše krvi", kaže Vesna.

Kako su lekari rekli roditeljima, rana je sanirana i oni veruju da će mladi organizam uspeti da se oporavi.

"Njihova humanost je spasla moje dete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vreme i baš na tom mestu, Lavova učiteljica, nepoznata lekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili", dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima.

"Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način", kratko je prokomentarisao ceo dogagađaj proslavljeni glumac Dragan Bjelogrlić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.