Kakav povratak! Laušević prihvatio da se vrati u Srbiju nakon ponude svog prijatelja

Izvor: B92, 13.Apr.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakav povratak! Laušević prihvatio da se vrati u Srbiju nakon ponude svog prijatelja

Dragan Bjelogrlić reditelj je dramske kriminalističke serije "Senke nad Balkanom" koja se odrigrava 1928. godine u Beogradu, prestonici Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca. Bjelin prijatelj Žarko Laušević imao je čast da sam odabere jednu od glavnih uloga, princa Đorđa Karađorđevića.

Trideset godina su prijatelji, a sada su se našli i na setu. Na poziv svog prijatelja, Laušević se ponovo vratio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiju kako bi snimio prve scene.

"Kad sam počeo da pišem ovaj scenario, on je bio jedan od prvih glumaca koji su čitali i onda smo tragali koju bi ulogu on mogao da odigra zbog njegove specifične situacije, jer živi mnogo daleko odavde", priča Bjelogrlić za "Exkluziv".

Laušević je prihvatio ulogu princa Đorđa Karađorđevića, a o Bregi u ulozi reditelja ima samo reči hvale.

"Bjela je izrastao u jednu od najozbiljnijih ličnosti u našoj kinematografiji. Prvi put radim sa njim na relaciji glumac-reditelj što je veliko zadovoljstvo, jer neverovatno precizno daje sve instrukcije glumcima koje su nezamenljive", objašnjava Laušević.

Kako je bilo na setu i šta su sve glumci ispričali pred kamerama Exkluziva, pogledajte u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.