Tramp vrši reviziju GLUPAVOG DOGOVORA sa Kanberom

Izvor: Blic, 02.Feb.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp vrši reviziju "GLUPAVOG DOGOVORA" sa Kanberom

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će izvršiti reviziju "glupavog sporazuma" za prijem više stotina azilanata iz Australije.

Američki dnevnik "Vašington post" piše da je vodio "gnevan" razgovor sa australijskim premijerom Malkom Tarnbulom koji je grubo prekinuo.

Tarnbul je izjavio da je u razgovoru sa Trampom bio iskren i ljubazan ali nije želio da objavi druge detalje "privatne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << konverzacije".

"Vašington tajms" navodi da je Tramp razgovor sa Tarnbulom opisao kao "najgori do sada" koji je imao sa nekim od svetskih lidera.

Dogovor o kojem Tramp govori postignut je prošle godine sa Australijom i tokom administracije bivšeg američkog predsednika Baraka Obame.

"Da li verujete? Obamina administracija saglasila se da će primiti više hiljada ilegalnih imigranata iz Australije. Zašto? Razmotriću taj glupavi dogovor", naveo je Tramp na društvenoj mreži "Tviter".

U sklopu dogovora, Vašington se saglasio da će primiti do 1.250 azilanata koji se nalaze u centrima na pacifičkim ostrvima u Papui Novoj Gvineji i Nauru. Zauzvrat, Australija će orimiti izbeglice iz Salvadora, Gvatemale i Hondurasa.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠOK DETALJI BURNIH RAZGOVORA Tramp svom najvećem vojnom savezniku ZALUPIO SLUŠALICU, predsedniku Meksika PRETIO VOJSKOM

Izvor: Blic, 02.Feb.2017

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da će izvršiti reviziju "glupavog sporazuma" za prijem više stotina azilanata iz Australije. Američki mediji objavili su zapanjujuće detalje razgovora Trampa i premijera Australije Malkoma Tarnbula, ali i novih poniženja kojima je američki predsednik...

Nastavak na Blic...

Tramp: Proučiću "glupi" dogovor sa Australijom

Izvor: VOA, 02.Feb.2017

Posle izveštaja o spornom telefonskom razgovoru sa američkim predsednikom, australijski premijer Malkolm Turnbul rekao je da mu Donald Tramp nije spustio slušalicu i da je novi lider SAD posvećen realizaciji sporazuma dve zemlje o prijemu izbeglica koje su presretnute dok su pokušavale da se domognu...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.