Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp osudio izopačene diktatorske fantazije Pjongjanga

Američki predsednik Donald Tramp danas je osudio "izopačenu diktatorsku fantaziju" Pjongjanga, uz ocenu da Azija ne sme da bude talac severnokorejskog režima.

"Budućnost ovog regiona i njegovih divnih stanovnika ne sme biti talac izopačene fantazija jednog diktatora o nasilničkom osvajanju i nuklearnoj uceni", rekao je Tramp na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Danangu.

Ovaj komentar, kako navode agencije, odnosi se na lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Severne Koreje Kim Džong Una.

Tramp je iz Seula ranije ove nedelje uputio upozorenje Severnoj Koreji da "ne potcenjuje i ne iskušava" SAD.

Američki predsednik Donald Tramp doputovao je jutros u Danang.

Bela kuća je saopštila da se tokom boravka u Vijetanamu Tramp neće sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kako je najavljeno.

Vijetnam je pretposlednja etapa azijske turneje američkog predsednika koji iz Dananga treba da otputuje na Filipine.

Tramp: SAD neće više tolerisati neravnopravnu trgovinsku razmenu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da SAD više neće tolerisati neravnopravnu trgovinsku razmenu."Ne možemo više tolerisati ove hronične trgovinske zloupotrebe i nećemo ih tolerisati", rekao je Tramp na samitu zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Danangu.

Američki predsednik je poručio i da će mu na prvom mestu uvek biti SAD.

Kako je naveo, SAD će se zalagati za trgovinske odnose zasnovane na principima pravičnosti i reciprociteta. "Previše dugo" dešavalo se suprotno, dodao je.

Tramp je rekao i da su SAD smanjile tržišne barijere, ali da druge zemlje nisu otvorile svoja tržišta za SAD.

"Jednostavno rečeno, Svetska trgovinska organizacija se prema nama nije odnosila pošteno", rekao je američki predsednik na samitu APEC-a u Vijetnamu, pretposlednjoj etapi azijske turneje.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.