Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Odabran domaćin samita sa severnokorejskim liderom

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je određeno koja zemlja će biti domaćin njegovog drugog susreta sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom koji će se odigrati krajem februara i naveo da postoji "veliki napredak" na temi denuklearizacije.

"Odabrali smo zemlju, koja će naknadno biti navedena", rekao je Tramp u Beloj kući.

Američka vlada je juče saopštila da će do novog samita doći >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << "krajem februara". Saopštenje je izdato posle Trampovog sastanka sa visokim severnokorejskim zvaničnikom Kim Jong Čolom.

Kao mogući domaćini su do sada pominjani Vijetnam, Tajland i Mongolija.

"Zabeležili smo veliki napredak na planu denuklearizacije. Stvari sa Severnom Korejom teku dobro", izjavio je Tramp.

Na prvom samitu, 12. juna prošle godine u Singapuru, Kim Džong Un se založio za "potpunu denuklearizaciju Korejskog poluostrva".

Međutim, od tada nema nikakvog konkretnog napretka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.