Tramp: Odredili smo zemlju sastanka, Kim se raduje, kao i ja

Izvor: Večernje novosti, 20.Jan.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Odredili smo zemlju sastanka, Kim se raduje, kao i ja

AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru potignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka. Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je večeras da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit sa liderom te zemlje Kim Džong-unom, gde će pokušati da obezbedi sporazum kojim će podstaći Severnu Koreju da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odrekne nuklearnog oružja, prenosi AP."Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem fenruara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong-un se veoma raduje tome, kao i ja", kazao je Tramp novinarima u Beloj kući.AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru potignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka.Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš juče u Njujorku izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čemu se "veoma raduju" Tramp i Kim

Izvor: Mondo, 20.Jan.2019

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je sinoć da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit sa liderom te zemlje Kimom Džong-unom...Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh..Sastanak je najavljen kao novi pokušaj da se obezbedi sporazum kojim će se podstaći Severna Koreja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.