Tramp: Makronovi komentari o moždanoj smrti NATO-a veoma uvredljivi

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2019, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Makronovi komentari o moždanoj smrti NATO-a veoma uvredljivi

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO-a "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse. Donald Tramp smatra da je NATO najpotrebniji Francuskoj i dodao da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna", prenosi AP. Makron je u nedavnom intervjuu za Ekonomist rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti" i apelovao na Evropu da kreira sopstvenu bezbednosnu strukturu.
Tramp bi trebalo da se kasnije danas sastane s Makronom, na marginama NATO samita. Američki predsednik je upozorio i da će stvari postati veoma teške sa EU, ukoliko ne poboljša svoj odnos prema trgovini i NATO-u, dodaje Rojters. "Evropska unija se, kad je o trgovini reč, odnosi veoma, veoma nepošteno prema SAD", rekao je Tramp na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom u Londonu. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: SAD i Rusija žele novi sporazum o nuklearnom oružju

Izvor: B92, 03.Dec.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Sjedinjene Države i Rusija žele da postignu nov sporazum o nuklearnom oružju..."Iskreno, cela situacija sa nuklearnim oružjem nije dobra", rekao je Tramp uoči samita lidera NATO...Vašington se u avgustu povukao iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg...

Nastavak na B92...

Makron: Ostajem pri stavu o "moždanoj smrti" NATO-a

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2019

LONDON - Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da ostaje pri izjavi da je NATO u stanju "moždane smrti" i da Alijansi treba da bude jasno koja je njena osnovna svrha.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.