Tramp: SAD i Rusija žele novi sporazum o nuklearnom oružju

Izvor: B92, 03.Dec.2019, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD i Rusija žele novi sporazum o nuklearnom oružju

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Sjedinjene Države i Rusija žele da postignu nov sporazum o nuklearnom oružju.

"Iskreno, cela situacija sa nuklearnim oružjem nije dobra", rekao je Tramp uoči samita lidera NATO.

Vašington se u avgustu povukao iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) tvrdeći da ga Rusija krši, što Moskva demantuje, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Ali oni žele sporazum, kao i mi i mislim da bi to bila druga stvar. To je jedna od najvažnijih stvari koje možemo da uradimo, stvarno", rekao je Tramp.

Kina je takođe zainteresovana da se pridruži razgovorima što je, kako je ocenio, veoma dobro.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   NATO skup,   NATO,   Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TRAMP HOĆE NOVI NUKLEARNI SPORAZUM SA RUSIJOM: Iskreno, cela situacija sa nuklearnim oružjem nije dobra

Izvor: Kurir, 03.Dec.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da Sjedinjene Države i Rusija žele da postignu nov sporazum o nuklearnom oružju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.