Tramp: Grenel ostaje izaslanik za Srbiju i Kosovo, postiže neverovatne dogovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2020, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Grenel ostaje izaslanik za Srbiju i Kosovo, postiže neverovatne dogovore

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da ambasador Ričard Grenel ostaje njegov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo i da može istovremeno da obavlja tri funkcije.

Grenel je trenutno američki ambasador u Nemačkoj, a pre nekoliko dana je postao i vršilac dužnosti šefa nacionalnih obaveštajnih službi.

"Grenel će nastaviti pošto veoma dobro radi taj posao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Dobro zna zvaničnike, obavio je fantastičan posao u obe zemlje", izjavio je Tramp, dodavši da Grenel uživa njegovo "puno poverenje" i postiže "neverovatne dogovore", preneo je Glas Amerike.

Grenelu se pripisuje uspeh u dogovorima Beograda i Prištine da se uspostavi avionski i železnički saobraćaj.

U ovom trenutku nije poznato koliko će dugo Grenel biti na funkciji v.d. šefa nacionalnih obaveštajnih službi. Tramp je u petak izjavio da razmatra četvoro kandidata za taj posao, a Grenel je u četvrtak rekao da neće obavljati tu ulogu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.