Tramp hvali Grenela kao izaslanika, bira novog ambasadora u Nemačkoj

Izvor: VOA, 23.Feb.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp hvali Grenela kao izaslanika, bira novog ambasadora u Nemačkoj

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je da ambasador Ričard Grenel ostaje specijalni američki izaslanik za Srbiju i Kosovo, ali je najavio da će uskoro izabrati novog ambasadora u Nemačkoj. "Imenovaću novog ambasadora", kazao je Tramp, odgovarajući na pitanje novinarke Glasa Amerike kako će ambasador Grenel moći da uporedo obavlja tri funkcije - kao ambasador u Nemačkoj, vršilac dužnosti direktora nacionalnih obaveštajnih službi i specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo.  "Ambasador (Grenel) će nastaviti to da radi, jer to odlično radi. Upoznat je sa ljudima (zvaničnicima) i obavio je fantastičan posao (sa Srbijom i Kosovom). Nastaviće da održava to, jer ima toliko dobar dijalog. Svi su rekli da je to dogovor koji je nemoguće postići, a mi smo ga postigli. To je dobra stvar za te dve zemlje“, izjavio je Tramp, koji kaže da Grenel uživa njegovo "puno poverenje" i postiže "neverovate dogovore".  Grenelu se pripisuje uspeh u dogovorima Beograda i Prištine da se uspostavi avionski i železnički saobraćaj.  Nije jasno koliko će dugo Grenel obavljati ulogu vršioca dužnosti šefa nacionalnih obaveštajnih službi. Tramp je u petak izjavio da razmatra četvoro kandidata za taj posao, a Grenel je u četvrtak rekao da neće obavljati tu ulogu.  Tramp je razgovarao sa novinarima pred odlazak na put u Indiju. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Grenel može istovremeno da obavlja tri funkcije

Izvor: Danas, 23.Feb.2020

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da ambasador Ričard Grenel ostaje njegov specijalni izaslanik za Srbiju i Kosovo i da može istovremenmo da obavlja tri funkcije.

Nastavak na Danas...

Tramp: Grenel veoma dobro obavlja posao izaslanika za Beograd i Prištinu

Izvor: RTS, 23.Feb.2020

Ambasador Ričard Grenel će ostati specijalni izaslanik za Beograd i Prištinu, potvrdio je američki predsednik Donald Tramp, ocenivši da on "veoma dobro" radi taj posao. . Tramp je to rekao za Glas Amerike odgovarajući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.