Životna priča dečaka koji je pronašao majku nakon 25 godina pomoću Interneta (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Jun.2017, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životna priča dečaka koji je pronašao majku nakon 25 godina pomoću Interneta (FOTO, VIDEO)

Indijac Saru Brirli, koji se 1986. godine kao mališan izgubio, 25 godina kasnije pronašao je majku zahvaljujući internetu. Njegova životna priča inspirisala je mnoge reditelje, pa je tako 2016. godine snimljen film "Lav" koji je ove godine dobio i dva Oskara.

Saru je imao svega pet godina kada se izgubio dok je putovao sa starijim bratom.

"Bilo je kasno uveče. Sišli smo iz voza, a ja sam bio toliko umoran da sam seo na klupu na železničkoj stanici i zadremao", >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rekao je Saru za "Bi-Bi-Si".

Kobni dremež mu je potpuno promenio život.

"Mislio sam da će se brat vratiti po mene i probuditi me, ali kada sam otvorio oči nigde ga nisam video. Ugledao sam ispred sebe voz, pomislio da je sigurno u njemu i odlučio da uđem", ispričao je Saru.

Međutim, dečak u vozu nije našao brata i ponovo je zaspao. Probudio se 14 sati kasnije pošto je stigao u treći po veličini grad u Indiji.

"Bio sam prestravljen. Nisam znao gde sam. Grad je bio zastrašujuć", dodao je on.

Mališan je brzo naučio da se snalazi na ulici, ali ubrzo ga je sklonilo jedno sirotište, iz kog ga je usvojio bračni par iz Tasmanije.

Godine su prolazile, a njegova žudnja za izgubljenom porodicom bila je sve jača. Nije, međutim, znao odakle da počne da traga jer, u vreme kada se izgubio, nije umeo da čita i nije čak znao ni kako se zove mesto u kojem je živeo. Odlučio je da, uz pomoć pretraživača na internetu (Google Earth), pokuša da na osnovu maglovitih sećanja pronađe mesto u kom je rođen.

"Posmatrate i pitate se: 'Da li mi je ovo poznato', a kada shvatite da nije, pretražujete dalje. Zatim sam pomnožio vreme koje sam proveo u vozu, oko 14 sati, sa prosečnom brzinom indijskih vozova i suzio rejon pretrage", rekao je on i ubrzo pronašao grad u kom je rođen.

Otputovao je tamo, pronašao kuću u kojoj je nekada živeo, ali se suočio s novim razočaranjem, bila je napuštena.

"Odjednom se stvorio tu jedan čovek, koji me je odveo kod majke. Poslednji put kada sam je video imala je 34 godine i bila je lepa. Smetnuo sam s uma da je u međuvremenu morala da ostari. Ni ona ni ja nismo mogli da govorimo. Bilo joj je teško da shvati da joj se sin, posle 25 godina, iznenada pojavio na pragu kao duh", dodao je on.

Sudbina njegovog brata bila je, međutim, kobna.

"Mesec dana pošto sam ja nestao, telo mog brata pronađeno je na šinama. Nikada nije ustanovljeno da li je bio žrtva nasilja ili nesrećnog slučaja", zaključuje Saru.



Za njegovu nesvakidašnju životnu priču bilo je zainteresovano nekoliko izdavačkih kuća i filmskih producenata. Krajem 2016. godine premijerno je prikazan film "Lav", rađen po ovom događaju, a godinu dana kasnije dobio je i dva Oskara.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ćale, završio sam fakultet: Slavimir diplomirao posle 30 godina, a njegov status je zapalio internet! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jun.2017

Slavimir Stojanović iz Beograda je juče na svom Fejsbuk profilu objavio status koji je izazvao veliku pažnju. Diplomirao je nakon 30 godina, ali njegova priča je zaista neverovatna...Prenosimo vam njegov status u celosti..."Danas sam završio fakultet. Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu upisao...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.