Izvor: Radio 021, 14.Feb.2021, 23:00

VIDEO: "Dara iz Jasenovca" premijerno 20. februara na RTS-u

Film "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Antonijevića, biće premijerno prikazan na Radio-televiziji Srbije, u subotu, 20. februara.

Film "Dara iz Jasenovca" bio je srpski kandidat za Oskara, koji nije uspeo da uđe u uži krug. Ova istorijska drama izazvala je brojne komentara, politička razmatranja i podele oko toga na koji način prikazuje etničko čišćenje Srba, Jevreja, Roma, komunista i drugih osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji nisu bili po volji zločinačke vlasti u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata.

Ostvarenje je premijerno prikazano 25. novembra u Gračanici, a trenutno se prikazuje u Sjedinjenim Američkim Državama. Film je rađen na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša.

Televizijska premijera zakazana je za 20. februar, u 20 časova, na prvom programu javnog servisa.



Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

“Dara iz Jasenovca” premijerno 20. februara na RTS-u

Izvor: Luftika.rs, 15.Feb.2021, 12:58

Film „Dara iz Jasenovca“, srpski kandidat za Oskara koji je privukao pažnju svetske javnosti, gledaoci u našoj zemlji imaće prilike premijerno da pogledaju na RTS-u ove subote (20. februar) u 20 časova.. Ovaj film nije ušao u uži izbor kandidata za najbolji strani film Američke filmske akademije,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.