Umro Branko Lustig, filmski producent i dvostruki dobitnik Oskara

Izvor: Danas, 14.Nov.2019, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Branko Lustig, filmski producent i dvostruki dobitnik Oskara

Hrvatski filmski producent, dvostruki dobitnik Oskara i zatvorenik koncentracionih logora Aušvic i Bergen-Belsen u Drugom svetskom ratu, Branko Lustig umro je danas u Zagrebu u 87. godini, javili su hrvatski mediji. Članak Umro Branko Lustig, filmski producent i dvostruki dobitnik Oskara se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Branko Lustig: Čovek koji je preživeo Aušvic, osvajao Oskare i borio se protiv fašizma

Izvor: Danas, 14.Nov.2019

Emma McIntyre/Getty ImagesBranko Lustig „Moj broj je A3317. Dalek je put od Aušvica do ove pozornice“, izjavio je producent Branko Lustig kada je primao Oskara za film Šindlerova lista. „Umirući su mi ostavili u amanet da, ako preživim, pričam kako je bilo.“ Lustig je preminuo rano jutros...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.