U ponoć počinje 96. ceremonija dodele Oskara: Evo gde možete da gledate prenos

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 22:56

U ponoć počinje 96. ceremonija dodele Oskara: Evo gde možete da gledate prenos

Ove godine film Kristofera Nolana "Openhajmer" vodi sa 13 nominacija.

U holivudskom Dobli teatru u noći između nedelje i ponedeljka po srednjoevropskom vremenu biće održana 96. ceremonija dodele Oskara, a program će četvrti put voditi američki voditelj Džimi Kimel.

Ove godine, film Kristofera Nolana "Openhajmer" vodi sa 13 nominacija, a na drugom mestu je ostvarenje Jorgosa Lantimosa "Jadna stvorenja" >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa 11 nominacija.

Film "Ubistva pod crvenim mesecom" ima 10 nominacija, dok je "Barbi" nominovan u osam kategorija.

U kategoriji Najbolji film ove godine nominovani su: Američka fikcija (American Fiction), Anatomija pada (Anatomy of a Fall), Barbi (Barbie), Bartonova akademija (The Holdovers), Ubistva pod cvetnim mesecom (Killers of the Flower Moon), Maestro (Maestro), Openhajmer (Oppenheimer), Prošli životi (Past Lives), Jadna stvorenja (Poor Things) i Zona interesa (The Zone of Interest).

Za najbolje glumce nominovani su Bredli Kuper, Kolman Domingo, Pol Džijamati, Kilijan Marfi i Džefri Rajt, dok su za najbolju glumicu nominovane Anet Bening, Lili Gledston, Sandra Hiler, Keri Maligan i Ema Stoun.

Ceremonija dodele počeće večeras u ponoć. Ceremoniju 96. dodele Oskara gledaoci mogu pratiti u nedelju, 10. marta na RTS 1 od ponoći. Sutradan, u ponedeljak, 11. marta na RTS 2 od 20h, biće emitovana skraćena verzija prenosa.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Go Džon Sina dodelio Oskara FOTO

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 02:44

Glumac i rvač Džon Sina pojavio se go na velikoj sceni Dolbi teatra i proglasio dobitnika Oskara za najbolji kostim...Nagrada je pripala filmu "Jadna stvorenja", koji je prethodno osvojio i Oskara za najbolju šminku i frizuru, kao i za scenografiju...Voditelj Džimi Kimel je, pre dolaska Sine, podsetio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.