Turajlić u Američkoj akademiji bira dokumentarac za Oskara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 13:56

Turajlić u Američkoj akademiji bira dokumentarac za Oskara

Rediteljku Milu Turajlić pozvala je Američka akademija za filmsku umetnost i nauku da bude njihov član u sektoru dokumentaristike, što znači da će moći da učestvuje i u glasanju za Oskara u kategoriji dokumentarnih ostvarenja.

Zadovoljstvo zbog ovog poziva, rediteljka je podelila na svojoj Fejsbuk stranici.

"Veoma sam počastvovana pozivom da se pridružim Akademiji. Neverovatno je što ću se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naći u tako cenjenom društvu, u klasi 2020, čiji je dosadašnji rad veoma inspirišuć. U njih svrstavam mnoge prijatelje, kolege i mentore, a to samo pokazuje velikodušnost i ljubav koje ova zajednica pruža", napisala je Turajlić.

Akademija je pozvala 819 filmskih umetnika i radnika koji su se "istakli doprinosom bioskopskim filmovima i filmskoj umetnosti", a pored Turajlić na listi su i autori filma "Zemlja meda" Tamara Kotevska i Ljubo Stefanov, ali i mnogobrojni dobitnici Oskara poput ekipe filma "Parazit".

Mila Turajlić nedavno je došla u Beograd kako bi dosnimila scene za svoj novi dokumentarni film "Dosije Labudović", za koji završava montažu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.