Izvor: Beta, 23.Jan.2023, 19:51

Tom Henks u trci za tri Zlatne maline, nagrade za najgore filmove i glumu

Film "Elvis" koji se pominje kao jedan od favorita za dodelu prestižnog Oskara, nije sprečio organizatore dodele američke nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja, da Tomu Henksu (Hanks) koji glumi u tom filmu, dodele tri nominacije za nagradu koja parodira Oskare.Glumac je ušao u uži izbor organizatora satiričnih trofeja za uloge menadžera Elvisa Prislija (Presley) u biografskom filmu posvećenom "Elvisu" i Djepeta u rimejku Diznijevog "Pinokija".Organizatori su naveli da je nastup Henksa u filmu "Elvis" "najviše ismejana gluma 2022. godine".Henks je zajedno sa svojim rastegljivim licem i smešnim akcentom nominovan u posebnoj kategoriji "najgoreg para na ekranu", dodali su organizatori.Ostvarenje "Pinokio" jedan od od pet filmova nominovanih u kategoriji najgoreg filma. Na tom spisku je film "Blonde", priči o Merilin Monro (Marilyn Monroe).Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova istoimene fondacije, koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka.Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.Pobednici koji obično ne dodju na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara.Pobednici su svake godine proglašeni dan pre dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tom Henks u trci za tri Zlatne maline

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2023, 09:23

Film "Elvis“ koji se pominje kao jedan od favorita za dodjelu prestižnog Oskara, nije spriječio organizatore dodjele američke nagrade Zlatna malina za najgora filmska ostvarenja, da Tomu Henksu koji glumi u tom filmu, dodjele tri nominacije za nagradu koja parodira Oskare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.