The Hurt Locker osvojio šest Oskara

Izvor: RTS, 08.Mar.2010, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"The Hurt Locker" osvojio šest Oskara

Niskobudžetna ratna drama "The Hurt Locker" rediteljke Ketrin Bigelou osvojila šest Oskara, uključujući i nagrade za film godine i najbolju režiju. Glumački Oskari za Sandru Bulok, Džefa Bridžisa, Monik i Kristofa Valca.

Rediteljka filma "The Hurt Locker" Ketrin Bigelou ušla je u istoriju sedme umetnosti kao prva žena koja je osvojila Oskara za režiju, na 82. dodeli nagrada američke Akademije za filmsku umetnost i nauke.

"The Hurt Locker" osvojio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je i Oskara za najbolji film godine, najbolji originalni scenario, kao i nagrade za montažu, zatim montažu zvuka i miksovanje zvuka.

Sandra Bulok dobila je nagradu za glavnu žensku ulogu u filmu "The Blind Side", dok je Džef Bridžis osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u filmu "Crazy Heart".

Oskara za najbolje sporedne uloge osvojili su Monik, za ulogu nasilne majke u filmu "Precious", i Kristof Valc, za ulogu nacističkog oficira u "Prokletnicima" Kventina Tarantina.

Opširnije o dodeli Oskara možete pročitati u Magazinu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.