Sve je spremno za sutrašnju dodelu „Oskara popularnosti

Izvor: Blic, 30.Jan.2011, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za sutrašnju dodelu „Oskara popularnosti"

BEOGRAD - Glasanje za svečanu dodelu “Oskara popularnosti” završeno je sinoć, tačno u 23.59. Ko su najpopularnije ličnosti u Srbiji saznaćemo sutra na spektakularnoj ceremoniji u beogradskom Sava centru, koju će voditi Sloboda Mićalović i Nikola Đuričko. Zvezde koje su obeležile 2010. godinu uživo će se zahvaliti publici, a za dobru muziku pobrinuće se specijalni gosti među kojima su i Aki Rahimovski i grupa “Električni orgazam”.

Čitaoci magazina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Puls” odabrali su najpopularnije javne ličnosti u 18 kategorija, za koje se glasalo prošlih meseci. Glumica Sloboda Mićalović prošle godine je osvojila "Oskar” za najbolju glumicu, ali pošto su tada prošla samo tri dana od njenog porođaja, publiku je pozdravila video porukom. Ove godine biće u ulozi domaćina i drago joj je zbog toga.

- Drago mi je što ću ove godine uživo da se pojavim pred publikom i radujem se što će na "Oskaru popularnosti” nagradu primiti važne ličnosti - rekla je Sloboda.

Jedan od finalista je grupa "Legende”. Kako kažu, nisu očekivali da će ih ljudi izglasati za finale.

- Meni je ulazak "Legendi” u finale "Oskara popularnosti” napravio haos u glavi jer je došao baš u trenutku kad sam bio u onoj krizi, svojstvenoj svakom autoru ili stvaraocu, kad sam se pitao za koga ja sve to radim - otkriva Zoran Dašić Daša iz "Legendi”.

- Kad nas posle nebrojenih punih dvorana Sava centra skoro uopšte nema u medijima, počinjem da se pitam da li sam u životu odabrao pravu stvar, da li radim ono što treba ili sam negde zalutao. Posebno što naša muzika ima taj problem da je oni koji forsiraju pop smatraju narodnjačkom, a oni koji forsiraju folk smatraju popom. Mislim da je to glavni razlog našeg retkog pojavljivanja. Ipak, shvatio sam da smo ove godine snimili novi album, da se on očigledno dopada slušaocima i jako mi je drago što je naša publika rešila da glasa za „Oskar popularnosti". To mi vraća veru u ono što radim - kaže Dašić.

Pored raskošne scenografije koju će oživeti 3D animacije i specijalni efekti za koje je zadužen Dušan Jovović, scenaristi ove muzičke manifestacije, i reditelj Đorđe Marjanović obećavaju dinamičan šou sa velikim brojem gostiju sa kojima se smenjuju i različiti vizuelni i audio sadržaji. Na velelepnoj bini nastupiće najpopularni pevači, glumci, sportisti, TV lica...

I muzički urednik manifestacije, Vladimir Graić Graja, inače autor pobedničke pesme na "Evroviziji” pripremio je iznenađenja.

- Ono što će u svakom slučaju obeležiti ovogodišnju dodelu "Oskara popularnosti” izuzev onih koje je publika odabrala kao najbolje u protekloj godini biće putovanje kroz razne muzičke epohe koje su nam ostavile pravo kulturno blago, kao što su, na primer, šezdesete ili sedamdesete godine - otkriva Graić.

Prisutni će uživati u nastupima Lea Martina, Dušana Svilara, Ane Stanić, Leontine Pat, Marka Kona, Karoline Gočeve, Željka Vasića, Jelene Tomašević, Maje Odžaklijevske i drugih. Istovremeno, okupiće se i legendarne grupe koje su na vrhuncu slave bile sedamdesetih i osamdesetih godina i specijalno za "Oskar popularnosti” ponovo će izvesti svoje besmrtne hitove.

"Oskaru” se raduje i Aki Rahimovski koji će pevati uživo, kao i grupa "Električni orgazam”, ali i najpopularniji pevači pop i folk muzike. Nezaboravan nastup sasvim sigurno će imati i legendarni "nadrealista” Branko Đurić Đura.

Pored muzičkih i glumačkih nagrada, biće uručena i specijalna priznanja "Pulsov Oskar” i "Lula Zorana Predića”. Oni koji nisu uspeli da nabave karte na vreme, prenos "Oskara popularnosti” mogu da prate sutra uživo u 21 sat na Prvoj srpskoj televiziji.

Sponzori ovogodišnjeg "Oskara popularnosti” su kompanija "Delta Maxi”, lider u maloprodaji na domaćem tržištu i moderan trgovački lanac koji posluje i na četiri tržišta u regionu, Mesna industrija "Neoplanta”, brend prepoznatljiv po dobrom ukusu i uspešnom spoju kvaliteta, tradicije i modernih trendova, Kompanija ”Imlek” i Univerzitet "Megatrend”, najstariji i najveći privatni univerzitet u jugoistočnoj Evropi sa više od 26.000 aktivnih i 12.000 diplomiranih studenata.
Pogledaj vesti o: Sloboda Mićalović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.