Svaka čast: Govor koji je izazvao do sada neviđenu reakciju

Izvor: Story, 24.Feb.2015, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast: Govor koji je izazvao do sada neviđenu reakciju

Trebalo je da bude običan govor zahvaljivanja na Oskaru, ali je dobitnica iznenadila sve i iskoristila priliku da se zauzme za žene

Meril Strip, Dženifer Lopez, foto: screenshot

Ko kaže da žene nisu solidarne? Upravo je suprotno pokazala Patricia Arkete koja je na 87. dodeli Oskara osvojila zlatni kipić za najbolju sporednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << ulogu u filmu Odrastanje Ričarda Linklatera za ulogu hrabre majke.

- Borli smo se za svačija prava i jednakost. Sada je vreme da i muškarci i žene budu plaćeni jednako za svoj posao.

Arkete je primajući nagradu rekla da bi žene trebalo da imaju iste plate kao i muškarci u Americi i bio je to trenutak koji je obeležio celu dodelu.

- Ova je nagrada za svaku ženu koja je rodila, za svakog ko plaća poreze i državljanin je ove zemlje. Borili smo se za svačija prava i jednakost. Sada je vreme da i muškarci i žene budu jednako plaćeni za svoj posao i da počnemo da se zalažemo za prava žena u Americi - rekla je Arkete što je izazvao val oduševljenja u publici, posebno od slavne Meril Strip i Dženifer Lopez, koja je sedela proed nje.

Pogledajte:

 

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.