Stranci

Izvor: NaDlanu.com, 11.Sep.2011, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranci

"Stranci" su bili nemački kandidat za Oskara, a najznačajnije nagrade dobili su na festivalima u Berlinu, Montrealu, Anžeu, Kalgariju, Kelnu, Sao Paolu, Njujorku. Film koji vredi videti!

Umaj, žena turskog porekla rođena u Nemačkoj, napušta loš brak u Istambulu povevši sina Ćema sa sobom. Nada se da će pronaći bolji život sa svojom porodicom u Berlinu, ali njen neočekivan dolazak izaziva veliki konflikt. Njena porodica je uhvaćena u zamku sopstvenih običaja, podeljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << između ljubavi prema njoj i tradicionalnih vrednosti zajednice. Bez pogovora odlučuju da vrate Ćema ocu u Tursku. Kako bi zadržala sina, Umaj je prinuđena da ponovo beži. Pronalazi unutrašnju snagu da započne novi život za sebe i sina, ali njena potreba za porodičnom ljubavlju vodi je u seriju bolnih pokušaja za pomirenjem. Ali neće znati koliko duboke rane će joj to naneti i koliko će postati opasna njena borba za nezavisan život...Režija: Feo Aladag Uloge: Sibel Kekilli, Nizam Schiller, Derya Alabora

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.