Statua Oskara koja četvoronoške šmrče kokain

Izvor: Prva.rs, 26.Feb.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statua Oskara koja četvoronoške šmrče kokain

Naime, Oskar je prikazan kako četvoronoške kleči na crvenom postolju (tepihu) i ušmrkava kokain, prizor koji je izazvao kontroverzu u javnosti.
Skulptura "Hollywood's Best Party" (Najbolja holivudska žurka), delo je američkog umetnikaPlastic Jesus koji ju je smestio na Stazi slavnih u Holivudu.
"To je omaž svim ilegalnim stvarima koje se događaju ovde, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Holivudu. Holivud je najpodesnije moguće mesto za jedno ovakvo umetničko delo", prokomentarisao je jedan prolaznik, prenose lokalni mediji.
Plastic Jesus je kalifornijski umetnik koji se specijalizovao za izazovne ulične instalacije. Inspiraciju crpi iz aktuelnih dešavanja i urbanog okruženja. Prošle godine, postavio je statuu koja je sebi ubrizgavala heroin.
Izvor. Tanjug
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.