Ko su srpski kandidati za Oskara?

Izvor: B92, 21.Avg.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko su srpski kandidati za Oskara?

Samo tri srpska filma konkurišu za nacionalnog kandidata za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2012. godini, objavila je danas Akademija filmske umetnosti i nauke (AFUN).

To su "Kad svane dan" Gorana Paskaljevića (producent "Novafilm"), "Parada" Srđana Dragojevića ("Delirium doo") i "Ustanička ulica" Miroslava Terzića ("Filmkombajn").

U obaveštenju AFUN-a, na sajtu Filmskog centra Srbije, precizira se da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na konkurs prijavila tri filma koja ispunjavaju sve tražene zahteve.

Članovi Stručnog odbora AFUN-a pregledaće te filmove predstojećeg vikenda, a proglašenje pobednika biće 27. avgusta u novobeogradskom bioskopu "Fontana".

Inače, AFUN je pozvao na konkurs sve domaće producente. Prijava se plaćala 30.000 dinara.

Što se tiče ispunjavanja uslova, Američka akademija traži određene tehničke standarde kopija, kao i da odabrani film ima bioskopsku distribuciju u svojoj zemlji od najmanje sedam uzastopnih dana.

To za sada nije slučaj sa Paskaljevićevim filmom, ali ima vremena da ispuni uslov do 25. septembra.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samo tri srpska filma konkurišu za kandidata za Oskara

Izvor: Blic, 21.Avg.2012

Samo tri srpska filma konkurišu za nacionalnog kandidata za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2012. godini, objavila je danas Akademija filmske umetnosti i nauke (AFUN). ..To su "Kad svane dan" Gorana Paskaljevića (producent "Novafilm"), "Parada" Srđana...

Nastavak na Blic...

Samo tri srpska filma konkurišu za kandidata za Oskara

Izvor: Politika, 21.Avg.2012

BEOGRAD – Samo tri srpska filma konkurišu za nacionalnog kandidata za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2012. godini, objavila je danas Akademija filmske umetnosti i nauke (AFUN)...To su „Kad svane dan” Gorana Paskaljevića (producent „Novafilm"),...

Nastavak na Politika...

Srpski kandidati za Oskara

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2012

Filmovi "Kad svane dan" Gorana Paskaljevića, "Parada" Srđana Dragojevića i "Ustanička ulica" Miroslava Terzića kandidati su za srpskog predstavnika za nagradu Oskar u kategoriji najbolji dugometražni igrani film na stranom jeziku u 2012. godini...Samo tri srpska filma u borbi za Oskara ..Samo tri...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.