Spilberg se okreće rimejkovima?

Izvor: Dzungla.org, 09.Jul.2013, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spilberg se okreće rimejkovima?

LOS ANĐELES – Proslavljeni američki režiser i trostruki oskarovac Stiven Spilberg, koji je producirao 140 projekata, režirao 51 i napisao 21, izgleda da ostaje bez ideja pošto je najavio da će snimiti rimejk dva filmska klasika – „Rebeke“ i „Plodova gneva“. Kritičar „Telegrafa“ Džon Hiskok zbunjen je izborom Spilbergovih novih projekata. „Oba filma su rimejkovi i to ne nekih malih neuglednih filmova kojima bi koristio Spilbergov dodir već dva istinska klasika“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << kaže Hiskok. „Rebeka“ iz 1940. godine rađen je prema romanu Dafni di Morije. Film je osvojio dva Oskara – za najbolji film i kinematografiju, režirao ga je Alfred Hičkok a glumačku ekipu činile su tadašnje zvezde – Lorens Olivije, Džoan Fontejn i Džordž Senders. Iako je „Rebeka“ poslužila kao inspiracija za šest filmova, TV filmova i serija, Hičkokovu verziju niko nije dostigao. Drugi planirani rimejk još više zbunjuje. Džon Ford je 1940. režirao „Plodove gneva“ sa Henrijem Fondom u glavnoj ulozi. Film je bio nominovan za sedam a osvojio je dva Oskara – za režiju i sporednu žensku ulogu (Džejn Darvel). Poput „Rebeke“, i ovaj film, rađen prema delu Džona Stajnbeka, poslužio je kao inspiracija za nastavke, rimejkove i TV serije ali su svi bili neuspešni. Kako će Spilberg prevazići Forda i Hičkoka ostaje da se vidi. OpširnijeVečernje Novosti

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Stiven Spilberg se okreće rimejkovima

Izvor: Svet plus, 09.Jul.2013

Proslavljeni američki režiser Stiven Spilberg izgleda da ostaje bez ideja pošto je najavio da će snimiti rimejk dva filmska klasika - "Rebeke " i "Plodova gneva ".

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.