Skandal na dodeli Oskara: Svi pričaju o potezu Ala Paćina VIDEO

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 09:55

Skandal na dodeli Oskara: Svi pričaju o potezu Ala Paćina VIDEO

Dodela Oskara 2024. godine prošla je u znaku psa Mesija koji je bio u svakom mogućem kadru i koji je zvezda filma "Anatomija pada", pobedom Džoj Rendolf, Openhajmera i Poor Things.

Pre početka ceremonije, Openhajmer je predvodio u nominacijama sa ukupno 13, a zatim "Poor Things" sa 11, "Killer of the Flower Moon" sa 10 i "Barbie" sa osam nominacija.

S obzirom na to da je Openhajmer dominirao od svog prvog prikazivanja, i ne čudi reakcija Ala Paćina, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je proglasio Openhajmera za pobednika u kategoriji za najbolji film. Naime, Al Paćino je izgovorio ime pobednike, a ostale nominovane nije ni spomenuo.

83-godišnja zvezda izašla je na scenu i napravila nezgodnu šalu o izvođenju Šekspira pre nego što je uzela kovertu u kojoj je bilo ime pobednika.

Činilo se da je pomalo zbunjen.

"'Vau. Šta... hvala. Oh, prijatelji moji. Hvala, hvala. Ne znam. Da li da sada odglumim Šekspira? To je u redu, zar ne? Da budem – ne, neću da glumim. Izvinite. Pa, vreme je za poslednju nagradu večeri. I čast mi je da je uručim."

Zatim je nastavio.

"Nominovano je deset divnih filmova, ali samo jedan će dobiti nagradu za najbolji film. I za to moram da idem do koverte. I hoću. Evo ga. I moje oči vide Openhajmera, da", izjavio je glumac.

Društveni mediji su vrlo brzo nakon ovakvog "uvoda" i proglašenja pobednika "osuli paljubu" po Alu Paćinu, naglašavajući da je trebalo i ostala ostvarenja da spomene, kao i da je ovakvo proglašenje bilo dosta zbunjujuće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.