Senidin spot u konkurenciji za latino Oskara; Reditelj za B92: Pobedio sam strah od smrti VIDEO

Izvor: B92, 13.Sep.2022, 17:59

Senidin spot u konkurenciji za latino Oskara; Reditelj za B92: "Pobedio sam strah od smrti" VIDEO

Dečko o kome će se tek pričati uspeo je da se plasira u zvaničnu konkurenciju latino Oskara. U kratkom intervjuu za B92.net priča kako je uspeo da pobedi silikonsku, jeftinu estetiku ujedno se razračunavajući sa sopstvenim demonima.

Filmski festival u Buenos Ajresu, koji predstavlja ono što je dodela Oskara za špansko govorno područje, prvi put je u konkurenciju uvrstio video-spot snimljen u srpskoj produkciji. Reč je video-spotu za numeru "Behute" koju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvodi slovenačka elektro-pop pevačica Senida.

Mlad, ali već etabliran reditelj, specifične estetike i prepoznatljivog pečata, Ljuba Stefanović, u umetničkim krugovima poznatiji kao Ljubba, ne krije da je egzaltiran činjenicom da mu jedan od najvećih svetskih festivala pružio priliku da izađe iz okvira Balkana:

"Ovo priznanje je od izuzetnog značaja i velika potvrda da sam na dobrom putu i da je ono što radim prepoznato i u svetu. Pogotovo što je reč o jednom od najvećih internacionalnih, filmiskih festivala. Režirao sam veliki broj spotova, ali trenutno pišem svoj prvi kratki igrani film i ovo je sjajna prekretnica i pokretač da nastavim u smeru u kom sam krenuo. Sada je idealna prilika da život video-materijala koji sam napravio ne bude ograničen na Jutjub klikove i govorno područje, napokon će publika kojoj sama muzika koju ekranizujem nije bliska, imati prilike da vidi kadrove. Zahvalan sam svim ljudima sa kojima sarađujem i zbog kojih su moje zamisli realizovane na pravi način, posebno direktoru fotografije Igoru Laziću i producentu Relji Milankoviću ispred Bassivity grupe, Tamari Tomašević...", kaže reditelj za B92.net.

Hodanje na žilet oštroj liniji fantazije, živopisni kadrovi, koketiranje sa okultnim – otpirilike je opis onoga što Ljubba radi. Iako skroman, teško je a ne priznati da je možda i ključna figura moderne vizualizacije muzike koji je težište sa jeftinih žena, silikonskih umetaka i skupih automobila prebacio na nivo umetnosti.

"Spot Behute sam napisao iz potrebe prema razračunavanju sa strahom od smrti kroz ljubavni narativ, koridu i pozornicu. Senidi se scenario dopao, na setu je bila srećna kao malo dete i na kraju nije promenila nijedan kadar. Suštinski i istinski mi veruje, povezali smo se. Trenutno radimo na novom projektu za koji je trebalo još više poverenja, a ona je dala zeleno svetlo. Senida je jedna velika duša i vanserijski emotivac."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.