Selektor Urugvaja u znak protesta napušta FIFA

Izvor: Studio B, 28.Jun.2014, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selektor Urugvaja u znak protesta napušta FIFA

Selektor Urugvaja Oskar Tabares rekao je da će napustiti FIFA, čiji je član, u znak protesta zbog kažnjavanja Luisa Suaresa.

Tabares je član dve komisije FIFA - Tehnicke studijske grupe i Strateškog komiteta.

"Nije pametno biti u organizaciji sa onima koji su doneli takvu odluku", rekao je Tabares u desetominutnom obraćanju novinarima uoči meča osmine finala protiv Kolumbije.

Tabares >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je ocenio da je Suarez kažnjen zbog pritiska medija, a ne zato što je to zaslužio.

"Znamo da je napravio grešku, ali postoji i druga strana njegove ličnosti. Kazna je bila prestoga, Suares je u ovom slučaju 'žrtveni jarac", rekao je Tabarez.

Suares je tokom poslednjeg meča grupne faze takmičenja u pobedi od 1:0 proitv Italije ugrizao Đorđa Kjelinija.

Napadač Liverpula je kažnjen četvoromesečnom zabranom igranja, suspendovan je na devet internacionalnih mečeva, kao i novčano sa 65.680 funti.

Suares je prethodno tokom karijere već kaznjavan jer je "grizao" Otmana Bakala iz PSV-a i Branislava Ivanovića iz Čelsija.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Marakana: Suaresa nema, ali dres je tu

Izvor: B92, 28.Jun.2014

Dres Luisa Suaresa nalazi se u svlačionici Marakane uoči utakmice osmine finala Svetskog prvenstva između Urugvaja i Kolumbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.