Renee Zellweger biografija

Izvor: Poznati.info, 23.Apr.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renee Zellweger biografija

Rene Zellweger američka je glumica i producentkinja, koja je pažnju publike privukla igrajući filmu “Džeri Magvajer, nakon čega su usledili daljni uspesi i dve nominacije za Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu “Bridžit Đons” iz 2001. godine te uloga u filmu “Čikago”.

Rene Zellweger rođena je 25. aprila 1969. godine u mestu Ketiju u Teksasu u obitelji oca Emila Eriha Zellwegera poreklom iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << Švajcarske, po struci inženjera elektrotehnike koji je radio u naftnoj industriji. Njena majka Kjelfried Irene poreklom je Norvežanka.

Dok je bila u osnovnoj školi Rene se bavila različitim sportovima kao što su bejzbol, fudbal i košarka. Nakon što je upisala srednju školu, Rene je postala članom dramske sekcije te gimnastičarka i navijačica školskog tima.

Posle srednje škole upisala se na Univerzitet u Ostinu u Teksasu gdje je studirala engleski jezik i književnost. U početku se upisala na sekciju glume kako bi imala bolje ocene iz predmeta koji se bave umetnošću, ali je brzo shvatila da je gluma njen životni poziv. Rene je 1991. godine završila studij za engleski jezik i brzo započela snimati reklame u Hjustonu.

Na filmu je aktivna od 1992. godine snimivši do sada preko trideset filmova. Dobitnica je nekoliko nagrada među kojima Oscar za sporednu ulogu, Zlatni globus i BAFTA. Poznato je kako su je mnogi nagovarali da promeni svoje prezime, ali ona nije htela, jer je prezime dio nje. Bila je u pravu, jer je unatoč svom prezimenu uspela da postigne velik uspeh.

Za ulogu u filmu “Bridžit Đons” Rene se udebljala preko 10 kilograma, a ono što je mnoge iznenadilo bila je njena sposobnost da promeni akcenat i da zvuči kao osoba koja je rođena u Engleskoj. Upravo je ovim filmom dokazala da ima veliki talenat i sposobnost da se transformira u sasvim drugu osobu ako se to od nje traži.

Autor: Sanja, Foto: Shutterstock

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.