Priznanje Vilijemu Defou na festivalu u Karlovim Varima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje Vilijemu Defou na festivalu u Karlovim Varima

Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima, koji će se održati od 1. do 9. jula, dodeliće specijalno priznanje američkom glumcu, scenaristi i producentu Vilijemu Defou, saopštili su organizatori.

Defo je dva puta nominovan za Oskara. On će primiti Kristalni globus za izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji, a nagrada će mu biti uručena na otvaranju 51. filmskog festivala u Karlovim Varima, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Festival će otvoriti svetska premijera filma "Antropoid" britanskog reditelja Šona Elisa, u kojem glavne uloge tumače Džejmi Dornan, zvezda filmskog hita "Pedeset nijansi siva", i irski glumac Kilijen Marfi.

"Antropoid" je priča o atentatu na nacističkog generala Rajnharda Hajdriha, guvernera Bohemije i Moravske i jednog od tvoraca holokausta, kojeg su 27. maja ubili Jan Kubiš, koga u filmu glumi Dornan, i Jozef Gabčik, koga igra Marfi.

Festival u Karlovim Varima prošle godine posetilo je oko 135.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.