Izvor: RTS, 08.Nov.2021, 21:05

Preminuo ekonomista Oskar Kovač

U Beogradu je, posle kraće bolesti, preminuo profesor ekonomije Oskar Kovač.
Oskar Kovač rođen je u Zrenjaninu 1937. godine. Ekonomske nauke studirao je u Beogradu, a specijalizovao na Londonskoj školi ekonomije i politike, i na Tehnološkom institutu u Masačusetsu.
Bio je dekan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Objavio je 350 naučnih radova.
Bio je član Saveznog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izvršnog veća, potpredsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i ministar u Vladi Srbije posle oktobarskih promena 2000. godine.
Poslednje dve decenije predavao je na "Megatrend" univerzitetu. Sahrana Oskara Kovača je u četvrtak na Novom groblju u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Preminuo ekonomista Oskar Kovač

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2021

Profesor ekonomije Oskar Kovač preminuo je u Beogradu posle kraće bolesti, javlja RTS...Kovač je rođen u Zrenjaninu 1937. godine...Ekonomske nauke studirao je u Beogradu, a specijalizovao na Londonskoj školi ekonomije i politike i na Tehnološkom institutu u Masačusetsu...Bio je dekan Ekonomskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Preminuo ekonomista Oskar Kovač

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Nov.2021

Kovač je rođen u Zrenjaninu 1937. godine...Profesor ekonomije Oskar Kovač preminuo je u Beogradu posle kraće bolesti, javlja RTS...Ekonomske nauke studirao je u Beogradu, a specijalizovao na Londonskoj školi ekonomije i politike i na Tehnološkom institutu u Masačusetsu...Bio je dekan Ekonomskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.