Izvor: Studio B, 21.Okt.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Oskar de la Renta

Jedan od najuticanijih dizajnera druge polovine 20. veka, čovek koji je oblačio prve dame SAD i holivudske zvezde, preminuo je u ponedeljak u 82. godini od raka.

Rođen u istaknutoj porodici u Dominikanskoj Republici, De la Renta je studirao umetnost u Španiji ali ga je moda privlačila i prve korake napravio je uz španskog dizajnera Kristobala Balensijagu.

Ime je stekao 60-ih kada je počeo da „oblači" prvu damu Žaklinu Kenedi i potom otvorio svoju kompaniju >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Njujorku 1965 godine.

Poznat je kao jedan od „klasičnih" kreatora, sa izrazito ženstvenim kreacijama, laskavim siluetama sa punim suknjama, uskim strukom, često u nežnim bojama i cvetnim motivima.

De la Renta je sa svojom elegantnom figurom, bio omiljena ličnost njujorškog sveta mode. Takođe bio je omiljeni dizajner uticajne urednice američkog „Voga" Ane Vintur, kao i glumice Sare Džesike Parker.

Najskoriji De la Rentin projekat bila je venčanica za Amal Kluni koja se Džordž Klunija udala prošlog meseca u Veneciji.

Njegov klasični stil veoma je popularan na crvenom tepihu i naročito odgovara ukusima prvih dama koje su bile njegovi najverniji klijenti.

Njujork tajms prenosi da je De la Renta preminuo od raka.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.