Premijera filma Milioner sa ulice

Izvor: B92, 03.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera filma Milioner sa ulice

Beogradska publika konačno će 13. aprila u Sava centru moći da prisustvuje premijeri ovogodišnjeg pobednika dodele nagrada Oskar, filma "Milioner sa ulice" koji je režirao Deni Bojl.

Bojlov film koji je pobrao simpatije publike, ali i brojna priznanja - čak 8 Oskara, uključujući i Oskara za najbolji film, 4 nagrade Zlatni Globus i 7 nagrada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Britanske akademije za film (BAFTA) - posle premijere, 13. aprila, u redovnoj bioskopskoj distribuciji biće tri dana kasnije, 16. aprila.

Film "Milioner sa ulice" nastao je prema knjizi Vikasa Svarupa "Pitanja i odgovori" i govori o Džamalu Maliku, osamnaestogodišnjaku bez roditelja iz sirotinjskog dela Mumbaija, koji osvaja 20 miliona rupija u indijskoj verziji kviza „Želite i da postanete milioner?”.

Malik, koji je uhapšen pod sumnjom da je varao, ispričaće policiji neverovatnu priču o svom životu na ulicama i o devojci koju je voleo i izgubio. Ali kako je mladić nezainteresovan za novac uopšte dospeo u kviz? I kako to da zna sve odgovore?

"Milioner sa ulice" osvojio je, između ostalog, Oskare za najbolji adaptirani scenario, za najbolju originalnu muziku za film, čiji je autor A.R. Rahman, za nabolju originalnu pesmu "Jai Ho” istog kompozitora, zatim nagradu za najbolju režiju koju je dobio Deni Bojl, kao i glavno priznanje, nagradu za najbolji film.

Režiju "Milionera" potpisuje Deni Bojl, scenarist je Sajmon Bofoj, a uloge tumače Dev Patel, Frida Pinto, Anil Kapur, Irfan Kan, Madur Mital i drugi.

Izdavačka kuća "Laguna" i firma "Edventidž" pripremili su prigodnu akciju, koja će se odvijati tokom celoga dana u ponedeljak 13. aprila, povodom premijere filma „Milioner sa ulice".

Ivan Zeljković, popularni Zeka Milioner vlasnik kompanije " Edvantidž" i autor priručnika i vodiča za potencijalne kandidate za kviz "Želite li da postanete milioner", priključio se akciji "Lagune" da svako ko od jutra svrati u "Laguninu" knjižaru i kupi bestseler po kojem je film snimljen „Pitanja i odgovori" Vikasa Svarupa, na poklon će dobiti knjiga Zeke Milionera.

Najbrži kupci će dobiti i karte za premijeru filma koja će biti održana u Sava centru sa početkom u 20.30 časova.

Istog dana u knjižari u Makedonskoj ulici od 16 časova, biće upriličeno druženje Zeke Milionera sa posetiocima, potpisivaće svoju knjigu sa 1.000 pitanja i isto toliko odgovora, i deliće savete kako da tačno odgovore na sva pitanja i postanu milioner. Obe knjige će se prodavati i u holu Sava Centra, pred početak projekcije filma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.