Optužen za pokušaj ubistva  Obame

Izvor: Blic, 17.Nov.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužen za pokušaj ubistva Obame

Oskar Ortega Hernandez, koji je osumnjičen da je pre nedelju dana ispalio dva hica na Belu kuću, danas je optužen za pokušaj ubistva američkog predsednika Baraka Obame.

Dvadesetjednogodišnji Hispanoamerikanac biće prebačen iz saveznog suda u Pitsburgu u Vašington, gde će sud odlučiti da li će mu biti produžen pritvor do suđenja po >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužbi za pokušaj ubistva predsednika, za koju je zaprećena kazna doživotnog zatvora.

Hernandez, rodom iz Ajdaha, uhapšen je juče u Pensilvaniji, nakon dojave američke Tajne službe da se nalazi u hotelu u gradiću Indijana. Policija je saopštila da Ortega nije pružao otpor prilikom hapšenja. On se tereti da je u petak, 11. novembra uveče, iz automatske puške pucao u pravcu Bele kuće.

Jedan metak pogodio je neprobojni prozor zgrade i odbio se, dok se drugi zario u zid.

Američka tajna služba saopštila je da je pronašla metak koji je pogodio neprobojno staklo prozora Bele kuće, kao i dodatni okvir za municiju ispred zgrade. Sumnja se da se Ortega nedeljama pre pucnjave nalazio u Vašingtonu. Američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel su se u vreme kada su odjeknuli hici nalazili u San Dijegu u Kaliforniji.

Povezane vesti: Obama: Al Kaidi bi bilo veoma teško da napadne SAD Policija sprečila napad u školi na Floridi Uhapšena tri mladića zbog napada na Roma Uhapšen Saudijac zbog planiranja napada na Buša "Vikiliks": Hakeri najavili obaranje sajta britanske vlade

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužen za pokušaj ubistva Obame

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2011

Oskar Ortega Hernandez, koji je osumnjičen da je pre nedelju dana ispalio dva hica na Belu kuću, danas je optužen za pokušaj ubistva američkog predsednika Baraka Obame.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Optužen za pokušaj ubistva Obame, koji nije ni bio u Vašingtonu (Foto)

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Nov.2011, 01:34

PITSBURG - Vlasti u SAD danas su Oskara Ortegu Ernandeza, koji je prošle sedmice pucao na Bijelu kuću, optužile za pokušaj ubistva američkog predsjednika Baraka Obame, iako on tada nije bio u gradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.