Poginuo kompozitor muzike za Titanik

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poginuo kompozitor muzike za "Titanik"

Kompozitor Džejms Horner poginuo je u ponedeljak ujutru, kada se njegov avion srušio na teritoriji južne Kalifornije.

Njegova sportska letelica "S-312 Tucano" imala je probleme sa motorom, nakon čega se srušila oko 150 kilometara južno od Los Anđelesa.

Horner (61) je dobitnik dva Oskara za čuvenu muziku u blokbasteru "Titanik" iz 1997. godine, koju je otpevala kanadska pevačica Selin Dion. Takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osvojio je dva Zlatna globusa i dva Gremija za svoj rad na čuvenom fimskom hitu Džejmsa Kamerona, sa kojim je sarađivao i na "Avataru".

"Izgubili smo fenomenalno osobu ogromnog srca i neverovatnog talenta. Hvala ti za svu podršku i vidimo se jednog dana", napisala je njegova lična asistentkinja Silvija Paticija. Poruke brojnih kolega i prijatelja prosto su okupirale društvene mreže, na kojima je čitav Holivud izrazio svoje saučešće zbog smrti kolege.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.