Pistorijusova istorijska trka na OI

Izvor: RTS, 04.Jul.2012, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijusova istorijska trka na OI

Južnoafrički atletičar Oskar Pistorijus, kome su amputirane obe potkolenice i trči sa protezama, ipak će učestvovati na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je izabran za štafetu 4x400 metara.

Ovaj 25-godišnjak će tako postati prvi čovek u istoriji koji je na Olimpijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igrama trčao sa protezama.

Južnoafrikanac nije uspeo da ispuni olimpijsku normu u trci na 400 metara, koja mu je izmakla za samo 0,22 sekunde, ali je osvojio srebrnu medalju na Afričkom prvenstvu prošle nedelje u Beninu.

"Danas mi je najsrećniji dan u životu. Učestvovaću i na OI i na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Hvala svima koji ste učinili da postanem ovakav sportista. Hvala Bogu, porodici, prijateljima, mojim rivalima i navijačima", napisao 25. godišnji Pistorijus na Tviteru kada je saznao da je dobio poziv selektora da učestvuje na Olimpijskim igrama.

Popularni "Blejd raner", kako ga nazivaju, bio je član južnoafričke štafete na prošlogodišnjem Svetskom prvenestvu u Južnoj Koreji, ali nije trčao u finalu.

Pistorijus je imao mnogo uspeha na Paraolimpijskim igrama, pošto je 2008. u Pekingu osvojio tri zlatne medalje, a četiri godine ranije u Atini zlato i srebro.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.