Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata, presuda 13. oktobra

Izvor: Večernje novosti, 12.Sep.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata, presuda 13. oktobra

PRETORIJA - Južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu, koji je danas proglašen krivim za ubistva iz nehata svoje devojke Rive Stenkemp, biće izrečena kazna 13. oktobra. Sudija Tokozila Masipa proglasila je danas Pistorijusa krivim za ubistvo iz nehata, za šta je po krivičnom zakonu Južne Afrikle predviđena zatvorska kazna do 15 godina. Ona je istovremeno oslobodila Pistorijusa krivice za ubistvio s predumišljajem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Pistorijus je februara 2013. godine ubio iz vatrenog oružja devojku Rivu Stenkemp u svojoj kući u Pretoriji. Javno tužilaštvo tražilo je da se Pistorijus osudi zbog ubistva s predumisljajem, dok je odbrana tvrdila da je on ubio svoju devojku hicima iz pištolja kroz zatvorena vrata kupatila, misleći od nje da je provalnik.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Prvi put u janosti: Krvavi Pistorijus posle ubistva

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2014, 14:43

Sud u Pretoriji proglasio je južnoafričkog paraolimpijca Oskara Pistorijusa za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp, a presuda će biti iznesena tek 13. oktobra. Do tada, .. ..Pistorijus će do proglašenja presude 13. oktobra ostati u kućnom pritovoru. Paraolimpijcu preti kazna zatvora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.