Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Izvor: 24sata, 12.Sep.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus proglašen je danas krivim za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkemp u februaru prošle godine.

Sudija Tokozila Masipa je tako potvrdila ono što je nagovestila juče kada je započela izricanje presude Pistorijusu, oslobodivši ga optužbe za ubistvo s predumišljajem.

Pistorijus bi po krivičnom zakoniku Južne Afrike za ovo delo mogao da bude osudjen >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << na zatvorsku kaznu do 15 godina.

Pistorijus je februara 2013. godine ubio iz vatrenog oružja devojku Rivu Stenkemp u svojoj kući u Pretoriji.

Javno tužilaštvo tražilo je da se Pistorijus osudi zbog ubistva s umišljajem, dok je odbrana tvrdila da je on ubio svoju devojku hicima iz pištolja kroz zatvorena vrata kupatila, misleći od nje da je provalnik.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Pistorijus kriv za ubistvo iz nehata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2014

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus proglašen je danas krivim za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkemp u februaru prošle godine...Sudija Tokozila Masipa je tako potvrdila ono što je nagovestila juče kada je započela izricanje presude Pistorijusu, oslobodivši ga optužbe za ubistvo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.