Pet novih predstava u pozorištima

Izvor: B92, 04.Jan.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet novih predstava u pozorištima

Ljubitelji pozorišta u Beogradu ovih dana mogu da gledaju predstave samo u Narodnom pozorištu, dok su ostali teatri na kraćoj ili dužoj prazničnoj pauzi, ali će u drugoj polovini meseca biti izvedeno čak pet premijera.

Među pozorištima čiji je osnivač grad Beograd na produženoj pauzi su i pozorišta za decu, kao i obično za vreme školskog raspusta.

Prva premijera u ovoj godini biće održana na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta 14. januara. Komad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oskara Vajlda "Važno je zvati se Ernest" režira Nikola Zavišić.

Nacionalni teatar najavio je za 23. janaur na velikoj sceni premijeru "Život je san" Pedra Kalderona de la Barke u režiji Slobodana Unkovskog.

Atelje 212 takođe će imati dve premijere - dramu mlade autorke Tanje Šljivar "Pošto pašteta" u režiji Snežane Trišić 15. januara u Teatru u podrumu i predstavu "Plej Popović", po delima Aleksandra Popovića u režiji Ivane Vujić 17. januara na velikoj sceni.

Svojevrsna premijera biće izvođenje predstave "Matica", počev od 30. janura u Teatru u podrumu. U toj drami briljirao je Petar Kralj, koji je jesenas preminuo. Glumci i autori odlučili su da kao posvetu njemu nastave sa predstavom, a ulogu zastavnika Gavrovića igraće Mihajlo Janketić.

Zvezdara teatar priprema komad "Kumovi", po tekstu i u režiji Dušana Kovačevića, a premijera je u planu za 21. januar na sceni "Bata Stojković".

Privatno pozorište "Slavija" diže zavesu 8. januara, a Opera i teatar Madlenianum 19. januara.

Od 9. januara vrata za publiku otvara Jugoslovensko dramsko pozorište, a 11. januara i Bitef teatar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.