Paćinu uručeno priznanje u Veneciji

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paćinu uručeno priznanje u Veneciji

Holivudskom veteranu Alu Paćinu, uručena je nagrada ''Slava filmskom autoru'', na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma ''Vajld Salome'' (Wilde Salome) u kome igra i jednu od uloga.

Nagradu ''Slava filmskom autoru'' (Jaeger-LeCoultre), koja se dodeljuje filmskim autorima koji su ostavili pečat u savremenom filmu, Paćino je primio sinioć na specijalnoj gala ceremoniji dodele nagrada.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Film ''Vajd Salome'', koji je treći Paćinov rediteljski rad, inspirisan je poznatom dramom i životom irskog pisca i pesnika Oskara Vajlda.

''Trudio sam se da napravim priču'''', rekao je Paćino, koji je osam puta nominovan za Oskara.

''Za svoj film kažem da nije ni i grani film ni dokumentarac, tako da nisam siguran šta je'''', dodao je on.

Ovaj 71-godišnji glumac rekao je da je Vajld bio ''fascinantan čovek i da je bio veoma slobodouman i veliki vizionar''.

Među dosadašnjim dobitnicima počasne nagrade ''Slava filmskom autoru'' su i Takeši Kitano, Abas Kjarostami, Silvester Stalone i Anjes Varda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VETERANU PAĆINU PRIZNANJE NA VENECIJANSKOM FESTIVALU

Izvor: Kurir, 05.Sep.2011

VENECIJA - Holivudskom veteranu Al Paćinu uručena je nagrada "Slava filmskom autoru", na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma "Vajld Salome' (Wilde Salome), u kome igra i jednu od uloga...Nagradu "Slava filmskom autoru" (Jaeger-LeCoultre),...

Nastavak na Kurir...

Paćinu uručeno priznanje u Veneciji

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2011

VENECIJA - Holivudskom veteranu Al Paćinu uručena je nagrada ''Slava filmskom autoru'' na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji, uoči premijere njegovog dokumentarnog igranog filma ''Wilde Salome" u kome igra i jednu od uloga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Al Paćino zvezda Venecije (FOTO)

Izvor: NaDlanu.com, 05.Sep.2011

Na Filmskom festivalu u Veneciji 2011 Alu Paćinu je uručena nagrada "Slava filmskom autoru". Pogledajte legendu okruženu damama na Mostri!.

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.