POSLE 11 GODINA PISTORIJUS PUŠTEN IZ ZATVORA: Oglasila se majka devojke koju je ubio

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 13:09

POSLE 11 GODINA PISTORIJUS PUŠTEN IZ ZATVORA: Oglasila se majka devojke koju je ubio

Zločin koji je potresao planetu.

Bivši paraolimpijac Oskar Pistorijus pušten je na uslovnu slobodu iz južnoafričkog zatvora, skoro 11 godina pošto što je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Pistorijus je uhapšen 2013, jer je ubio Stenkamp tako što je kroz vrata kupatila više puta pucao u nju. Iako se branio time da je mislio da je u pitanju provalnik, 2015. je osuđen za ubistvo. Izrečena mu je kazna zatvora do 2029, ali je sada pušten na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slobodu.

Oscar Pistorius released on parole after serving nine years for murder of Reeva Steenkamp

Former South African Paralympic and Olympic athlete shot model dead through locked bathroom door on Valentine’s Day in 2013https://t.co/Mn0tNNYmER

— Clarismelda Aquino (@Clarismelda) January 5, 2024

Do isteka kazne živeće po strogim uslovima.

Povodom toga oglasila se i June Stenkamp, majka ubijene Rive.

- Uvek smo znali da je uslovni otpust deo južnoafričkog pravnog sistema i uvek smo govorili da zakon mora da ide svojim tokom. Uslovi koje nameće odbor za uslovni otpust, koji uključuje kurseve za upravljanje besom i programe o rodno zasnovanom nasilju, šalju jasnu poruku da se rodno zasnovano nasilje shvata ozbiljno. Da li je bilo pravde za Rivu? Da li je Oskar odslužio dovoljno vremena? Nikada ne može biti pravde ako se vaša voljena osoba nikada ne vrati, a nijedan odsluženi period neće vratiti Rivu. Mi, koji ostajemo, izdržavamo doživotnu kaznu - June Stenkamp.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.