Ove prizore i nevine dečje poglede iz filma „Dara iz Jasenovca“ zasigurno dugo nećemo zaboraviti

Izvor: 011vodič.com, 22.Feb.2021, 04:04

Ove prizore i nevine dečje poglede iz filma „Dara iz Jasenovca“ zasigurno dugo nećemo zaboraviti

Film „Dara iz Jasenovca“ o kojem priča ne samo region, već i čitav svet, budući da je bio u trci za Oskara i Zlatni globus uspeo je da dotakne i najtvrđa srca. Malena Dara preživela je veliki bol i patnju, a i u trenucima nezamislivih užasa najveća briga joj je život dvogodišnjeg brata Bude.
Ubijaju Darinu majku i brata
Na samom početku fima malo ko je suzdržao suze uz potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata. Anja Stanić Ilić koja igra Nadu >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ilić, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje izgubili živote.

Otac male Dare se oprašta od sina i supruge Nakon ove teške scene u kojoj su Darina majka i stariji brat izgubili živote, sledi još jedna, možda još teža, kada mrtvu suprugu i sina ugleda Darin otac Mile, koji nije imao priliku čak ni da ih sahrani.
FOTO: RTS/FILM „DARA IZ JASENOVCA“ / SCREENSHOT
Darin otac se oprašta Kako je boravio u drugom logoru nije mogao da zna šta se desilo sa ostatkom porodice, a uz bol i veliku tugu oprostio se od najmilijih čija tela je držao u naručju.
Dara u bolnici hrani brata Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.
FOTO: RTS/FILM „DARA IZ JASENOVCA“ / SCREENSHOT
Dara hrani brata Mališana u jednom trenutku odvode u bolnicu u kojoj boravi u užasnim uslovima, a Dara uspeva da dođe do njega i nahrani ga jabukom.
FOTO: RTS/FILM „DARA IZ JASENOVCA“ / SCREENSHOT
Dara hrani brata Gasom ubijaju decu iz bolnice Jedna od scena koja je potresla i rasplakala mnoge je ona kada dečicu iz bolnice, pred dolazak Crvenog krsta odvode u podrum.
FOTO: RTS/FILM „DARA IZ JASENOVCA“ / SCREENSHOT
Decu iz bolnice odvodili su u podrum Ante Vrban traži od časne sestre da razdvoje slabu decu i „Židove, ako ih je ostalo“ i stave u podrum. Dok deca leže jedna prekod druge, pokrivena ranam i gledaju ga pravo u oči, on ravnodušno baca gas i zatvara vrata.
Dok su u prvom planu njihove nevine oči, izgladnela tela i suze pojedinih, okrutni plan je sproveden u delo. Bačena je gasna bomba i ovi mladi životi su ugašeni.
Jevrejka Blankica gubi život da bi Dara iz logora pobegla sa bratom FOTO: RTS/FILM „DARA IZ JASENOVCA“ / SCREENSHOT
Blankica iz filma „Dara iz Jasenovca“ Glumica Jelena Mur, koja igra Jevrejku Blankicu u filmu „Dara iz Jasenovca“, spasila je život malenoj Dari i primila metak umesto nje. Naime, Jelena igra zarobljenicu koja je zadužena za decu u logoru, a tokom vremena koje su zajedno provele zavolela je Daru. Na kraju filma ne dozvoljava da je ubiju, već joj omogućava da pobegne sa bratom. Ipak, platila je najveću cenu i umesto Dare ona primila metak.
Izvor: Blic


The post Ove prizore i nevine dečje poglede iz filma „Dara iz Jasenovca“ zasigurno dugo nećemo zaboraviti appeared first on Zenski Magazin.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.