Oskarovci na Fokusu i Filmu 08

Izvor: B92, 22.Feb.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskarovci na "Fokusu" i "Filmu 08"

Na reviji filmova povodom FEST-a i dodele Oskara, ''Fokus 08'', publika će od 25. februara do 4. marta u novosadskom bioskopu ''Arena'' videti 26 filmova, od toga 20 premijera, najavili su organizatori.

Direktor ''Zvezda filma'' Boris Gigov je rekao da će se na repertoaru naći gotovo svi filmovi sa FEST-a, a od pet filmova nominovanih za Oskara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za najbolji film, na ''Fokusu'' neće biti prikazan jedino ''Džuno''.

Reviju će otvoriti film ''Nema zemlje za starce'', braće Džoela i Itana Koena, nagrađen od američkih kritičara, režisera i producenata, a glumačka postava u tom filmu dobila je priznanje Udruženja glumaca.

"Nema zemlje za starce’’ ima najviše nominacija za Oskara - čak osam, kao i delo '’Biće krvi", režisera Pola Tomasa Andersona, koje će takođe biti prikazano na '’Fokusu’’. Za ulogu u tom filmu Danijel Dej Luis dobio je Zlatni globus, a nominovan je i za Oskara.

U ''Areni'' će moći da se vide i britanski film ''Pokajanje'' reditelja Džoa Rajta, sa Kirom Najtli i Džejmsom Makavojem, ''Ronilačko zvono i leptir'' Julijana Šnabela, ''Svini Tod: pakleni berberin iz Ulice Flit" Tima Bartona, a na programu će biti i nova dela Pitera Grina, Gasa Van Santa, Roba Rajnera, Andrea Tešinea, Kloda Šabrola i drugih.

Revija ''Film 08'', sa programom sličnim ''Fokusu'', biće održana u Kulturnom centru Novog Sada od 23. februara do 5. marta i na njoj će moći da se vidi i rumunski film ''Četiri meseca, tri nedelje i dva dana'', nagrađen Zlatnom palmom, kao i ranije prikazani ''Nevidljivi'' Vima Vendersa i tursko delo ''Takva – čovekov strah od Boga''.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.