Oskari se danas kupuju: Glumica otkrila šta se krije iza dodele prestižnih priznanja

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Oskari se danas kupuju": Glumica otkrila šta se krije iza dodele prestižnih priznanja

Glumica je odlučila da progovori o nečemu što mnogi znaju, ali o tome ćute.

Glumica Suzan Sarandon, koja je na filmskom festivalu u Torontu predstavila svoj najnoviji film, kritikovala je kulturu dodele Oskara koji se danas više nego ikada kupuju višemesečnim lobiranjem i novcem.

"Bila sam pet puta nominovana i jednom sam osvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oskara, ali u to vreme za to nije morao da se troši novac", rekla je glumica koja je vrednu nagradu osvojila za ulogu sestre Helen u filmu "Odlazak u smrt" ("Dead Man Walking") iz 1995.

"Tako nešto danas više ne bi bilo moguće", dodala je glumica.

Osudila je kampanje lobiranja koje se vode i po šest meseci pre svečane dodele zlatnih statua i uključuju svečane prijeme i projekcije za VIP goste i druge uticajne ljude.

Sarandon je to rekla drugog dana Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, najvećeg takvog festivala u Severnoj Americi, koji traje do 15. septembra, piše index.hr. Film "Blackbird", u kojem igra ulogu majke u terminalnoj fazi bolesti i koja želi eutanaziju, bio je prikazan pretpremijerno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suzan Sarandon kritikovala dodelu Oskara: Nagrada se kupuje, odlučuju lobisti

Izvor: Tracara.com, 09.Sep.2019

Američka glumica Suzan Sarandon kritikovala je kulturu i način dodele nagrade Oskar, koja se danas, prema njenim rečima, kupuje viešemsečenim lobiranjem i novcem. “Bila sam pet puta nominovana i jednom sam osvojila Oskara, ali u to vreme za to se nije trebalo trošiti novac”, rekla je glumica...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.