Lov na Oskare počinje

Izvor: B92, 11.Dec.2010, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lov na Oskare počinje

Američka akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je 10. decembra listu filmova koji su potencijalni dobitnici Oskara za najbolje vizuelne efekte.

Akademija će početkom januara oformiti specijalni komitet koji će odlučiti o tome koji će se sedam filmova naći u užem izboru za Oskara u kategoriji „Best Visual Effects", prenosi „Hollywood reporter".

Dvadesetog januara svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << članovi Akademije biće pozvani da pogledaju po petanest minuta svakog od sedam filmova koji su prošli selekciju. Nakon toga uslediće glasanje, a pet ostvarenja sa najviše glasova biće nominovani za Oskara.

Nominacije za ovu prestižnu filmsku nagradu biće objavljene 25. januara. Ceremonija dodele Oskara zakazana je za 25. februar, a i ove godine će biti održana u Kodak teatru.

Lista petnaest filmova koji su potencijalni dobitnici Oskara za vizuelne efekte izgleda ovako:

· Alice in Wonderland

· The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

· Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

· Clash of the Titans

· Hereafter;

· Inception

· Iron Man 2

· The Last Airbender

· Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief

· Prince of Persia: The Sands of Time

· Scott Pilgrim vs the World

· Shutter Island

· The Sorcerer's Apprentice

· Tron: Legacy

· Unstoppable

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potencijalni dobitnici Oskara za najbolje vizualne efekte

Izvor: Filmske.com, 12.Dec.2010, 12:55

Američka akademija za filmsku umetnost i nauku objavila je 10. decembra listu filmova koji su potencijalni dobitnici Oskara za najbolje vizuelne efekte...Akademija će početkom januara oformiti specijalni komitet koji će odlučiti o tome koji će se sedam filmova naći u užem izboru za Oskara u kategoriji...

Nastavak na Filmske.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.