Oliver Stoun stigao u Sarajevo

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Stoun stigao u Sarajevo

Istaknuti američki reditelj, scenarista i trostruki dobitnik Oskara sleteo je u popodnevnim satima na Međunarodni aerodrom Sarajevo gde su ga dočekali Miro Purivatra i ekipa Sarajevo Film Festivala.

Oliver Stoun, koji je jedna od najvećih zvezda ovogodišnjeg SFF-a, nije davao izjave za medije prilikom prolaska kroz terminal sarajevskog aerodroma. Festivalskoj publici obratiće se u 20:30 za vreme ceremonije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uručivanja nagrade Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Stounu će biti uručeno u Letnjem bioskopu Raiffaisen gde će večeras biti prikazan film "Pravo vreme" čiju režiju potpisuju braća Džoš i Beni Safdi. Pre toga, Stoun će prošetati crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Stoun je napisao i režirao više od 20 dugometražnih filmova, a njegov opus uključuje neke od kultnih naslova koji su obeležili protekle decenije. Njegovi filmovi su osvajali pažnju brojne međunarodne publike i imali su značajan kulturni uticaj.

Stoun je tvorac poznatih filmova kao što su "Midnight Express" za kojeg je dobio Oskara, "Platoon" - jedne od najvećih ratnih drama 20. veka koji je takođe osvojio Oskara, "Wall Street", "JFK" u kojem obrađuje ideju zavere vezane za ubistvo Kenedija i nedavno snimljeni "Snouden"

U skorije vreme je snimio monumentalnu, dvanaestosatnu TV seriju "Neispričana istorija Sjedinjenih Američkih Država" (Showtime, 2012.) o uvreženoj, trijumfalističkoj interpretaciji američke istorije i razgovor s ruskim predsednikom "Intervju s Putinom" (Showtime, 2017.) iz četiri dela.

Prethodni dobitnici nagrade Srce Sarajeva Sarajevo Film Festivala su, između ostalih, Anđelina Džoli, Robert de Niro, Benisio Del Toro, Gael Garsija Bernal, Stiv Busemi i istaknuti i međunarodno priznati i nagrađivani reditelji Atom Egojan, Jafar Panahi, Majk Li, Bela Tar i Danis Tanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oskarovac Oliver Stoun stigao u Sarajevo

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2017

SARAJEVO - Istaknuti američki reditelj, scenarist i trostruki dobitnik Oskara Oliver Stoun sletio je u popodnevnim satima na Međunarodni aerodrom Sarajevo gdje su ga dočekali Miro Purivatra i ekipa Sarajevo Film Festivala...Stoun, koji je jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg SFF-a, nije davao...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Srce Sarajeva za Olivera Stouna

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2017

Američki režiser i scenarista Oliver Stoun primio je specijalnu nagradu Srce Sarajeva, na 23. Sarajevo Film festivalu, za izuzetan doprinos filmskoj industriji...Nagradu mu je uručio Mirsad Purivatra, direktor Festivala pred više od 3.000 ljudi...Oliver Stoun je prethodno prošetao i crvenim tepihom...

Nastavak na N1 televizija...

Stounu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Izvor: SEEcult.org, 13.Avg.2017

Američkom reditelju, scenaristi i producentu Oliveru Stounu, trostrukom oskarovcu i oštrom političkom kritičaru, svečano je 13. avgusta uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, a tu priliku iskoristio je za antiratnu poruku i upozorenje od novih ratnih strahota u...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.