Objavljeni kandidati za Oskara: Džoker je dobio 11 nominacija u trci za Oskara

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljeni kandidati za "Oskara": Džoker je dobio 11 nominacija u trci za "Oskara"

Objavljeni kandidati za "Oskara"

Akademija za filmsku nauku i umetnost objavila je spisak kandidata za 92. dodelu najprestižnije nagrade Oskar.

Najveći broj nominacija pokupio je film "Džoker", čak 11, a među kandidatima za najbolji strani film našlo se i ostvarenje iz Severne Makedonije "Zemlja meda".

Ceremonija dodele nagrada biće održana 9. februara.

Džoker je nominovan u 11 kategorija, uključujući najbolji film, najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << glavnog gumca i najbolju režiju. U kategoriji za najbolji film nominovani su, pored "Džokera", "Bilo jednom u Holivudu", "Parazit", "Irac", "1917", "Zec Džodžo", "Bračna priča", "Male žene" i "Ford v Ferari".

Severnomakedonski film "Zemlja meda" boriće se za nagradu za najbolji film na stranom jeziku sa severnokorejskim "Parazitom", francuskim "Jadnicima", španskim filmom "Bol i slava", ako i poljskim ostvarenjem "Telo Hristovo".

Što se tiče nagrada za najbolju glumicu, nominovane su Rene Zelveger, Šarliz Teron, Skarlet Johanson, Sirša Ronan i Sintija Erivo.

U konkurenciji za najboljeg glumca našli su se Hoakin Finiks, Adam Drajver, Leonardo Dikaprio i Antonio Banderas.

Sledi spisak nominovanih glumaca u glavnim kategorijama:

Najbolji glavni glumac:

Najbolja glavna glumica:

Najbolja sporedna muška uloga:

Najbolja sporedna ženska uloga:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stigle su nominacije za ovogodišnje Oskare

Izvor: 011vodič.com, 13.Jan.2020

Konačno je stigao spisak koji su mnogi od nas iščekivali, a koji se tiče najprestižnije filmske nagrade. Objavljena je puna lista koje su nominacije za Oskare, a 92. ceremonija dodele nagrada održaće se 9. februara ove godine.. Foto: Shutterstock. Na listi nema puno iznenađenja, kada se uzmu...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.