Objavljena top-lista najboljih Marvelovih filmova, ima iznenađenja VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 15:22

Objavljena top-lista najboljih Marvelovih filmova, ima iznenađenja VIDEO

Otkako je započeo svoju priču 2008. godine, Marvel je snimio čak 31 film. Neki su hvaljeni kao remek-dela zbog svojih specijalnih efekata, neki su čak osvojili Oskare u kategorijama efekata i muzike, a Wired je nedavno sastavio top listu najboljih.

Iako se mnogi možda neće složiti sa ovim redosledom jer neki veoma ozbiljni naslovi nisu među najboljima, u nastavku su 10 najboljih po izboru Wired-a, počevši od poslednjeg, a imaćete prilike da pročitate komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Wire-a.

10. Kapetan Marvel

"Marvelova najveća greška je što ranije nije uveo Kapetana Marvela. Film prati uspon kapetana, prati njenu priču pre nego što je postala ono što jeste, objašnjava kako je razvila svoje moći, a jedina prava mana ovog filma je što ne objašnjava šta je Marvel radio pre Endgamea."

9. Osvetnici: Rat beskonačnosti

"Marvel je proveo deceniju ostavljajući mrvice hleba i tragove kroz svoje filmove koji su vodili do ovog remek-dela. Rat beskonačnosti je okupio sve glavne likove koji su se pojavili u poslednjih deset godina da napadnu Tanosa koji je odlučio da smanji broj svih bića u univerzumu na pola. Efikasna scena borbe između Zemljana i vojske vanzemaljaca i šokantan završetak bili su možda najveći filmski trenutak te godine.“

8. Ant-Man

"Ko ne voli dobar film o pljački? Ant-Man je bio pravo osveženje u Marvelovom univerzumu, kao i Pol Rad koji ga je igrao. Film je veoma zabavan i uveo je Henka Pima u priču, iako se kvantnim fizičarima možda nije dopalo kako funkcioniše njegova tehnologija zumiranja."

7. Spajdermen: Povratak kući

"Ovo je bio treći pokušaj da se Spajdermen vrati na platno. Tom Holand je udahnuo život ovom liku, modernizovao ga i učinio šarmantnim. Sjajno je što se u filmu pojavljuje i Iron Man, ili Toni Stark, ali samo u sporednoj ulozi. Spajdermen je odličan balans između akcije i filma o srednjoškolcu i njegovom životu“.

6. Osvetnici: Kraj igre

"Ovaj film ima sve; mudri Toni Stark, profesor Hulk, Veliki Lebovski Tor, Doktor Strejndž, Crna udovica i Kap. Marvel, koji razbija sve i emocionalno i fizički, i skoro svaki lik koji ste imali priliku da vidite u MCU do sada. Ovo je epski film."

5. Guardians of the Galaxy

"Od prve scene u kojoj Chris Pratt, odnosno Star-Lord, pleše kroz napuštenu planetu uz pesmu "Come and Get Your Love", bilo je jasno da će GoG doneti nešto novo u svet Marvela. Većini ovo nije bila poznata priča, ali film je uneo veliku dozu humora, a fanovi ga obožavaju."

4. Spajdermen: Put bez povratka

"U ovom filmu dešava se nezamislivo, otkriva se Spajdermenov identitet i on i njegovi prijatelji postaju mete. Piter Parker tada traži pomoć od dr Strejndža, koji zauzvrat stvara još veći problem i otvara portale koji vode do paralelnih univerzuma. U filmu se pojavljuju i prethodni Spajdermeni, koje su igrali Tobi Megvajer i Endru Garfild."

3. Iron Man

"Sve je počelo sa ovim filmom daleke 2008. Tada je priča o Tanosu još bila u povojima. Međutim, Iron Man je veoma dobro ostario kao film. U ovom filmu je rođen prvi zvanični superheroj i priča Tonija Starka je počelo i njegovo nasleđe“.

2. Thor: Ragnarok

"Ragnarok u režiji Taike Vaititija je remek-delo. Film je prožet dobrim humorom, prepoznatljivim Thorovim karakterom, rađen je u postmodernom stilu, ali nikako nije pretenciozan. To je možda i najsmešniji Marvelov film, koji takođe podseća na psihodelični indie film“.

1. Crni Panter

"Režiser Rajan Kugler je uradio nešto sa "Crnim panterom" što niko do sada nije uradio. On je film o superheroju podigao na viši nivo, zadovoljio je kritičare i fanove, i to je bio prvi Marvelov film koji je nominovan za Oskara. Sve o ovom filmu je odlično, od kastinga glumaca do kostima, muzike, radnje, performansa, efekata... Jedino za čim možemo da žalimo je što T'Challa, odnosno glumac Chadvick Boseman, više nije sa nama i ko zna kako bi sve izgleda da još uvek mogao da ga igra."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.