OVO SU ČINJENICE o ovogodišnjoj ceremoniji dodele Oskara

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jan.2020, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO SU ČINJENICE o ovogodišnjoj ceremoniji dodele "Oskara"

Glamurozna manifestacija pod velom tajni

 "Zlatnim globusima" u Holivudu je počela glamurozna sezona dodela nagrada za najveća filmska ostvarenja.

Poznato je da ni ovogodišnja dodela "Oskara" neće imati voditelja, a svetski mediji preneli su još neke zanimljivosti koje su do sada poznate o ovogodišnjoj ceremoniji.

Iščekivana dodela ove godine će se održati ranije nego ikad pre. Nominacije će biti objavljene 13. januara, dok će sama dodela biti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << održana 9. februara.

Muzički nastupi na dodeli nagrada "Oskar" najčešće nemaju pravila. Službene informacija o muzičarima još nema, a priča se da šansu za nominaciju pa tako i nastup imaju Bijons, Elton Džon, Rendi Njuman i Tejlor Svift.

Iako se govori da upravo prva svečana nagrada može da predvidi dobitnike "Oskara", "Zlatni globusi" nisu najbolji indikator novih oskarovaca. Na drugačiji način se glasa, a nije isti ni sastav žirija koji nagrađuje i dodeljuje. Na primjer, 2018. godine filmovi "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" i "Lady Bird" trijumfovali su na "Zlatnim globusima", ali potpuno podbacili na dodeli "Oskara".

Ove je godine posebno napeta situacija u kategoriji za najbolji film. Preovladale su fantastične drame s elementima akcije, pa i komedije.

Trenutno su najjači kandidati za nominaciju i nagradu filmovi "Parasite", "Marriage Story", "Once Upon a Time in Hollywood", "The Two Popes", "Ford v. Ferrari", "Jojo Rabbit", "The Irishman", "Joker", "Little Women".

Filmovi "Judy", "Little Women", "Marriage Story", "The Farewell" i "Bombshell" doneli su neverovatne ženske uloge. Rene Zelveger osvojila je "Zlatni globus" za glumu u dramskoj biografiji legendarne Džudi Garland. Zelvegerova je obuhvatila najteži deo Garlandinog života, kada su na naplatu došle godine borbe s drogom i alkoholom. Međutim, Skarlet Johanson je emotivnom u drami o razvodu braka "Marriage Story" oduševila publiku. Jednako je genijalna bila i mlada Saoirse Ronan u klasiku "Little Women", kao i Šarliz Teron za ulogu u "Bombshellu".

Podjednako je teško predvidiva i kategorija za najboljeg glumca. Ove su godine razvalili veterani poput Leonarda Dikaprija, Hoakina Finiksa i Antonija Banderasa, ali i mlađi poput Tarona Egertona. Ne sme se zaboraviti ni Adam Drajver u filmu "Marriage Story". Finiks je osvojio "Zlatni globus" za psihički tešku ulogu Džokera zbog koje je doživeo potpunu fizičku transformaciju, a najveći je favorit i za nagradu "Oskar".
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.