Izvor: Blic, 13.Jan.2020, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA OSKARA: Veliki uspeh za film iz Severne Makedonije

U 92. trku za Oskara kao najveći favorit ulazi "Džoker" Toda Filipsa sa 11 nominacija. Tri naslova, "1917" Sema Mendesa, "Irac" Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivdu" Kventina Tarantina nominovani su u po 10 kategorija. Veliki uspeh za naš region ostvarila je i Tamara Kotevska čija je "Zemlja meda" nominovana u čak dve kategorije: za najbolji dokumentarac i najbolji međunarodni film. Dodela Oskara biće održana u Los Anđelesu 9. februara, drugu godinu zaredom bez zvaničnog voditelja.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Film Džoker favorit za Oskara sa 11 nominacija (VIDEO)

Izvor: Beta, 13.Jan.2020

Film "Joker" (Džoker) reditelja Toda Filipsa sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi postao je favorit za prestižnog Oskara jer je osvojio najviše, 11 nominacija za tu filmsku nagradu, saopštila je danas u Los Andjelesu američka Akademija filmskih umetnosti i nauka."Džoker" je nominovan izmedju ostalog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.